Kırmızı et sektörünün 4 devine ceza yağdı: Milyarlarca liralık kayıt dışı vurgun!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), kırmızı et sektöründeki kayıt dışılığı yakın takibe alırken, sektörün önde gelen 4 büyük üreticisine yönelik kapsamlı inceleme yapıldı ve 3 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı saptandı.

VDK, işlenmemiş gıda, akaryakıt, demir-çelik, tütün ve kuyum sektörlerinin ardından gözünü kırmızı et sektörüne dikti.

Kırmızı et sektörüne yönelik risk analizi ve saha çalışmalarını artıran ekipler, ilk aşamada özellikle sektöre yön veren 4 büyük mükellefe ait büyükbaş hayvan üretim yerlerine yönelik fiili sayım gerçekleştirdi.

Bu üreticilerin 7 ildeki tesislerinde saha denetimleri yapıldı, sayımlar diğer illere yayılarak devam edecek.

Vergi müfettişleri koordinasyonunda gerçekleştirilen fiili sayımlara gelir uzmanları ile Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı veteriner hekimler de katıldı.

RİSKLİ MÜKELLEFLER İNCELEMEYE ALINDI

Saha denetimlerinde, işletmelerdeki canlı hayvan varlığına ve küpelerine yönelik de kontrol yapıldı.

Bu süreçte riskli bulunan mükellefler, vergi incelemesine alındı. Bu mükelleflerin 3 milyar lirayı bulan kazancını kayıt dışı bıraktığı belirlenirken, buna ilişkin cezalı vergi tarhiyatı yapıldı.

Bakanlık ekipleri, gelecek haftalarda sektöre yönelik saha çalışmalarını genişletecek.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin değerlendirmesinde, vergi adaletini sağlamak ve adil rekabeti korumanın, öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

“İlgili bakanlıklarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Kayıt dışılıkla etkin mücadele ederek, sektörün sağlıklı şekilde gelişmesini sağlayacağız. Bu denetimlerle kayıt dışı faaliyetleri tespit ederek vergisel yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesini amaçlıyoruz. Böylece, adil rekabet ortamı için piyasa bozucu fiilleri işleyenleri tespit ediyoruz.”

Related Posts

Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatmaya başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, mayıs ayına yönelik toplam 6,2 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

3 yerli ilaç adayında ‘stratejik eşik’ aşıldı

Türkiye’de ilaç endüstrisi, finansman ve akademik çalışmaları buluşturan bir platform olarak 4 yıl önce kurulan Trustlife, sistem biyolojisi ve yapay zekâ temelli yöntemlerle geliştirilen 3 yeni ilaç adayı, Faz I klinik araştırmalarına başlama aşamasına geldi.

34 yıllık tekstil firması konkordato ilan etti: Organik ve geri dönüştürülmüş kumaş üretiyordu

İstanbul merkezli tekstil firması Özgü Kumaş konkordato ilan etti.

TÜİK’in verilerine değil bu verilere bakın: Yemeyi bırakmışız

2025 yılı Mart ayında, kredi ve banka kartlarıyla yapılan yeme içme harcamalarında önemli bir değişim yaşandı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, yeme içme sektöründe kartlı işlem adedi 200 milyon ile son bir yılın en düşük seviyesine …

Dünya devi Merkez Bankası’nın faiz indirimi için tarih verdi

ING Global, nisan ayında Türkiye ekonomisine dair değerlendirmede bulundu. Buna göre banka, enflasyondaki düşüşe işaret ederek, Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapacağı tarihi açıkladı.

‘Kredi kartı borcumuzu TÜİK ödesin’

Memurlar açıklanan düşük enflasyonu, Ankara’da TÜİK önünde protesto etti. Büro Emekçileri Sendikası’nın eyleminde “Gerçek enflasyon buysa kart borcumuzu da TÜİK ödesin” çağrısı yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir