Akbank, Girişimcilik Programında Yeni Yatırımlar Yaptı

Akbank, Girişimcilere Destek İçin Yeni Yatırımlar Yaptı

Akbank, kendi çalışanları arasında girişim yapmak isteyenleri desteklemek amacıyla başlattığı Akbank+ kurum içi girişimcilik programı kapsamında yeni yatırımlar gerçekleştirdi. Bu program sayesinde ekosisteme kazandırılan girişim sayısı 4’e yükselirken, Akbank’a yapılan toplam yatırım tutarı 2 milyon dolara ulaştı.

Akbank+’ın Sağladığı Destekle Yeni Yatırımlar

Akbank, girişimcilik ve inovasyon kültürünü destekleyen Akbank+ programı kapsamında Akbanklı girişimcilere yeni yatırımlar gerçekleştirdi. Akbank’ın inovasyon merkezi Akbank LAB içinde hayata geçirilen bu program, Akbank çalışanlarının girişimlerini tam zamanlı olarak sürdürebilmelerine olanak sağlayarak sektörde bir ilki gerçekleştiriyor. Programa katılan Akbank çalışanları, yoğun eğitim ve mentorluk sürecinden sonra yatırım alarak kariyerlerine girişimci olarak devam edebiliyor.

Akbank’ın yapmış olduğu açıklamaya göre, banka içerisinde geliştirilen girişimleri desteklemeye devam ediyor. İlk dönemde 500 bin dolar yatırımla hayata geçen Voltla girişimine ek 200 bin dolar yatırım yapılırken, ikinci dönemde geliştirilen Fundero girişimine 400 bin dolar değerinde yatırım kararı alındı. Atık süreçlerini dijitalleştiren Waste Log, elektrikli araç kullanıcı deneyimini tek bir platformda buluşturan Voltla ve mobil oyun stüdyolarına yapay zeka desteği sunan Metriqus’un ardından yatırım kararı alınan Fundero, programın dördüncü mezun girişimi oldu. Akbank+ kapsamında yapılan yatırımların toplamı 2 milyon dolara ulaşırken üçüncü dönem için geri sayım başladı.

“Güçlü İnovasyon ve Girişimcilik Kaslarımızla Pozitif Bir Etki Oluşturuyoruz”

Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, programın başarısından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bank olarak yenilikçi çözümlerle müşterilerimize ve iş ortaklarımıza sürdürülebilir değer sunmaya odaklanıyoruz. Akbank LAB çatısı altında dünyanın dört bir yanından girişimler ve finteklerle kurduğumuz iş birlikleri ve açık inovasyon programlarıyla çalışmalarımızı sürdürüyor, aynı zamanda ekosistemi destekliyoruz. Akbank+, inovasyon kültürümüzün en güçlü yansımalarından biri olarak, Akbanklıların yenilikçi girişimleri bankanın desteğiyle tam zamanlı olarak hayata geçirmesine olanak tanıyor. Bu program sadece Bankamız içerisinde girişimcilik kaslarımızı güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda ülkemiz ve dünyamız için pozitif bir etki oluşturmamıza da olanak tanıyor. Fundero ve Voltla gibi bütüncül fayda sunan girişimleri ölçeklenmelerini sağlayacak seviyede yatırımlar ile desteklemeye ve yeniliklere imza atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Akbanklılara Değer Katan Bir Program”

Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa, programın yeni nesil yapısıyla Akbank çalışanlarına güçlü gelişim fırsatları sunduğunu belirterek, “Girişimciliği ve yenilikçiliği kültürümüzün yapı taşlarından biri olarak görüyoruz. Program ile Akbanklıların girişimcilik ruhunu destekleyerek kariyer yolculuklarını güçlendirmeye devam ediyoruz. Akbanklılar tam zamanlı olarak girişimleri üzerinde çalışarak hem kendilerini geliştirme hem de yenilikçi çözümler üreterek kariyerlerine girişimci olarak devam etme fırsatı yakalıyor. Aynı zamanda programa katılan tüm arkadaşlarımız, elde ettikleri deneyimle Bankamızın yenilikçi kültürünü temsil eden elçiler olarak görev alıyor. Bu program sayesinde Fundero ve Voltla gibi başarılı girişimlerle ekonomik, çevresel ve toplumsal değer oluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Fundero: E-Ticarette Alternatif Finansman Platformu

Akbanklı Uğur Emre Baykal, Tarık Hayat ve Mehmet Bora Aydın tarafından geliştirilen Fundero, e-ticaret sektöründeki satıcılara yönelik yenilikçi bir finansman platformu sunuyor. Platform, satıcıların verilerini analiz ederek uygun finansman seçeneklerini belirleyip anlaşmalı finansman sağlayıcılarıyla entegre çalışarak işletmelerin alternatif kaynaklara hızlı ve kolay erişimlerini sağlıyor.

Voltla: Elektrikli Araç Kullanıcılarına Özel Çözümler

Esra Gül Korkmaz ve Özgür Barış tarafından geliştirilen Voltla, elektrikli araç kullanıcılarına şarj istasyonlarını görüntüleme, akıllı rota planlama ve ödeme gibi entegre hizmetler sunan bir platformdur. Program kapsamında başarılı bir şekilde büyümeye devam eden Voltla, aldığı yeni yatırımla hizmet ağını genişletmeye hazırlanıyor. – İSTANBUL

Related Posts

Gümüşte 2012’den bu yana en yüksek seviye!

Son dönemde gümüş fiyatları, güçlü sanayi talebi, süregelen arz sorunları ve artan jeopolitik belirsizliklerin etkisiyle yukarı yönlü hareket ediyor. Güneş enerjisi, elektronik ve elektrifikasyon gibi alanlardaki kullanımı artan gümüş, yatırımcılar …

Cari açıkta son 3 yılın rekoru kırıldı: Bulgaristan’da kriz kapıda

Bulgaristan Merkez Bankası’nın verilerine göre ülke, 2025 yılının nisan ayında 724,9 milyon avroluk cari açıkla son üç yılın en yüksek aylık açığını verdi. Geçen yılın aynı döneminde bu açık 505,8 milyon avro olarak kaydedilmişti. Bu sert yükselişin …

Türkiye’nin dev firması Teknosa’ya 17 milyon liralık ceza!

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, söz konusu şirketin de aralarında bulunduğu bazı teknoloji perakendecilerinin, Fakir Elektrikli Ev Aletleri aracılığıyla rekabete aykırı bilgi paylaşımında bulunmak suretiyle, Rekabetin …

En düşük emekli maaşı yükselecek mi? Emekliye ek zam yapılacak mı? AK Partili Güler yanıtladı

En düşük emekli maaşında düzenleme olacak mı sorusunu AK Parti Grubu TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler yanıtladı.

Bakan Yumaklı: Denetimlerde limit üstü kalıntı tespit edilen gıda ürünleri imha ediliyor

Tarım ve Gıdada Ulusal Vizyon ve Stratejiler özel oturumunda konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Biz, bu ülkenin insanlarının sağlıklı gıdaya erişiminden sorumluyuz. Geri dönen ihraç ürünlerinin oranı binde bir, maksimum binde iki. Bunların hepsi pestisit kaynaklı değil. Önemli bir kısmı ürünlerin doğasından kaynaklanıyor. Ben tekrar altını çizmek istiyorum. Bizlerin denetimlerinde tespit ettiğimiz ürünlerde, eğer belirlenen oranların üzerinde bir kalıntı tespit edilirse, o ürünler imha ediliyor” dedi.

Türkiye’de sağlık turizminin toplam turizm geliri içerisindeki payı yüzde 6,9’a ulaştı

Türkiye’de sağlık turizminin toplam turizm geliri içerisindeki payı yüzde 6,9’a ulaştı