İktidar, ‘boykot ekonomiye darbe’ dedi, Emniyet, eylemlere müdahale için milyonlar ayırdı

İstanbul Üniversitesi’nin diplomasını iptal etmesinin ardından, önce gözaltına alınan ve ardından tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na dönük yürütülen sürece tepkiler, sokak eylemlerinin ardından boykotla devam ediyor.

Üniversite öğrencilerinin boykot çağrısına CHP Lideri Özgür Özel’den destek gelmesinin ardından, ülke genelinde boykot çağrıları yapıldı ve milyonlarca kişi bu çağrıya uydu.

2 Nisan 2025 günü için yapılan boykot çağrısı, iktidar kanadında ise büyük hoşnutsuzluk yarattı. İktidar, boykot yapma çağrılarını, ekonomiye zarar veren çağrılar olarak hedef haline getirirken, soruşturmalar da ardı sıra geldi.

Boykot kararı alan tüketiciler, ekonomiye zarar verdikleri iddiası ile hedef gösterilirken, İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM), son dönemde yaşanan toplumsal hareketlilik öncesinde çok sayıda mühimmat alımı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasının iptal edildiği 19 Mart tarihini takiben başlayan eylemlerin ardından, emniyet birimleri çok sayıda ihale süreci başlattı.

Evrensel’den Uğur Zengin‘in haberine göre EGM, söz konusu gelişmelerin hemen öncesinde, 18 Mart’ta 13 bin adet yüz tanıma sistemi kamera kurulumu için ihale onayı verdi. Yaklaşık maliyeti 33.7 milyon lira ile 253.4 milyon lira arasında değişen projenin üç ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Ayrıca, EGM tarafından toplumsal hareketin başlangıcından itibaren açılan ihaleler kapsamında yapılacak alımlar şöyle:

280 bin günlük elektronik kelepçe izleme sistemi ve hizmet alımı,
10 bin adet OC gaz spreyi (400 ml),
7.62×39 mm çelik çekirdekli fişek,
100 bin adet 40 mm beş odacıklı gaz fişeği,
10 bin adet çevik kuvvet parkası,
50 bin adet dumanla yayılan gaz el bombası,
7 bin adet haberleşmeye kapalı data telefonu alımı

Adalet Bakanlığı da avukatların ve vatandaşların duruşmalara fiziksel katılımını azaltmak amacıyla 150 adet “e-Duruşma” sistemi kurulumu için ihale sürecini başlattı. Bu projeyle duruşmalara uzaktan erişim sağlanması hedefleniyor.

DİPLOMA İPTALİ ÖNCESİ YÜZ TANIMA İHALESİ

EGM’nin 19 Mart’ta başlayan toplumsal tepkilerin hemen öncesinde ve sonrasında bu denli kapsamlı güvenlik alımları yapması dikkatleri çekti. İhalelerin içeriği ve zamanlaması, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla belirgin bir artışa işaret ediyor.

Related Posts

En düşük emekli maaşı yükselecek mi? Emekliye ek zam yapılacak mı? AK Partili Güler yanıtladı

En düşük emekli maaşında düzenleme olacak mı sorusunu AK Parti Grubu TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler yanıtladı.

Bakan Yumaklı: Denetimlerde limit üstü kalıntı tespit edilen gıda ürünleri imha ediliyor

Tarım ve Gıdada Ulusal Vizyon ve Stratejiler özel oturumunda konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Biz, bu ülkenin insanlarının sağlıklı gıdaya erişiminden sorumluyuz. Geri dönen ihraç ürünlerinin oranı binde bir, maksimum binde iki. Bunların hepsi pestisit kaynaklı değil. Önemli bir kısmı ürünlerin doğasından kaynaklanıyor. Ben tekrar altını çizmek istiyorum. Bizlerin denetimlerinde tespit ettiğimiz ürünlerde, eğer belirlenen oranların üzerinde bir kalıntı tespit edilirse, o ürünler imha ediliyor” dedi.

Türkiye’de sağlık turizminin toplam turizm geliri içerisindeki payı yüzde 6,9’a ulaştı

Türkiye’de sağlık turizminin toplam turizm geliri içerisindeki payı yüzde 6,9’a ulaştı

Spot piyasada doğal gaz fiyatları (11 Haziran 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, dün spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi 13 milyon 447 bin 61 lira oldu. Bu tutar, önceki gün 9 milyon 360 bin 490 lira olarak açıklanmıştı. Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp doğal gazın …

THY şehit öğretmen Yalçın’ın doğduğu ilçe ‘Osmancık’ın adını uçağa verecek

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, yeni alınacak bir uçağa şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın doğum yeri olan Çorum’un Osmancık ilçesinin adının verileceğini duyurdu.

Kurban kıssası üzerinden bir Medeniyet Tasavvuru: İbrahim, İsmail ve Kurbanlık nerede? (2)

MTO’nun en parlak talebelerinden Azerbaycan temsilcimiz Vuqar Azizof kardeşimizin kurban kıssası üzerinden nasıl zihin açıcı bir medeniyet mefkûresi geliştirile-bileceğini gösteren nefis yazısının son bölümünü sizlerle paylaşıyorum. Bayramı bayram gibi yaşayacağımız günleri de görmeyi Rabbimin lûtfetmesi niyazıyla… *** TARİHTE KURBAN KISSASININ TEZAHÜRÜ: İBRAHİMÎ RUHUN DİRİLİŞİ VE OSMANLI’NIN İNŞASI Kurban kıssası, tarih boyunca sadece bireysel değil, aynı zamanda toplumsal ve medenî bir inşa şeması