“Kültür Kenti Küçükkuyu” projesi hayata geçirildi: Kültürel mirasın korunması amaçlanıyor

Kültür Kenti Küçükkuyu Projesi, Avrupa Birliği Destekli Hayata Geçirildi

Çanakkale Küçükkuyu’da, Bir Tohum Vakfı ve Küçükkuyu Belediyesi iş birliğiyle, Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Kültür Kenti Küçükkuyu” projesi başlatıldı. Bu proje, somut ve soyut kültürel mirasın korunmasını hedeflerken, bölgenin toplumsal çeşitlilik temelli kültürel ve sanatsal kapasitesini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Program, bölge halkının kültürel etkinliklere erişimini arttırmayı ve ekolojik konulara dikkat çekmeyi amaçlamaktadır. Etkinlikler, 21 Aralık – 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup, Küçükkuyu’nun merkezi ile köylerini kapsayacak şekilde kültürel birlikteliği güçlendirmeyi hedeflemektedir.

Etkinlikler, beş ana kategori altında toplanmıştır: Sanatsal ve sosyal faaliyetler, kitlesel geleneksel kutlamalar, yerel üretim sofraları, kurumsal kapasite geliştirme çalışmaları ve kültür politikası oluşturma süreçleri. Projeyi yürütenlerin belirttiğine göre, projenin uzun vadeli amacı bölgeyi kültürel kimliğiyle tanınır hale getirmektir.

Proje kapsamında yer alan kuruluşlar arasında Teos Kültür Sanat Derneği, Yolda Derneği, Antandros Derneği, İzmir Film ve Televizyon Yapımcıları Derneği, Slow Food İda, KeKeÇa girişimi ve Tiyatro Kooperatifi bulunmaktadır. Bu dernekler, farklı alanlarda projeye katkıda bulunmaktadır.

Bölgedeki çeşitli mekanlar, etkinliklerin gerçekleştirilmesi için kullanılacaktır. Adatepe Zeytinyağı Müzesi, Sabunhane ve TARİŞ Zeytin Kültür Merkezi, çeşitli söyleşi ve etkinliklere ev sahipliği yapacaktır.


Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?



Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Bahçeli: Sivil direniş kışkırtmalarının darbeye davet olduğunun farkındayız, yüreğiniz yetiyorsa çıkın sokağa da görelim!

TIKLAYIN – RTÜK Başkanı Şahin’den Halk TV’ye: Gereği yapılacak

TIKLAYIN – Son anketten çarpıcı sonuç: İmamoğlu CHP’nin adayı, Mansur Yavaş bağımsız aday olursa oy oranları nasıl olur?

TIKLAYIN – “Turpun büyüğü” dediği bilirkişiyi açıkladı, hakkında dakikalar içinde soruşturma başlatıldı; İmamoğlu’nun çıkışını gazeteler nasıl gördü?

TIKLAYIN – Rıza Türmen | Türkiye’de ifade özgürlüğü

Related Posts

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Şap hastalığı nedir, Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarından duyurular gelmeye başladı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, şap hastalığının 4 ay önce Avrupa’da başladığını bildirdi. Türkiye’de özellikle doğu illerinde sınırdan hayvan geçişleri olduğuna işaret eden Tunç, ülkede hastalığın ilk olarak Hakkari’de görüldüğünü ve salgının, hayvan pazarlarının açık olması ve nakillerin devam etmesiyle ülke geneline yayılmaya başladığını ifade etti. Peki, Şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Şap hastalığı Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Leman Dergisi’ne neden soruşturma açıldı, kapandı mı son dakika haberi | Leman Dergisi toplatıldı mı? Tepki çeken karikatürle ilgili gözaltı kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir mizah dergisinde Hz. Muhammed’in karikatür çiziminin yayımlanmasına ilişkin başlatılan soruşturmada 4 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Tunç da yaptığı açıklamada, “Üzüntü verici böyle bir yayının yapılması. Çirkin bir saldırı bu. Dini değerlerimize bir saldırı niteliği taşıyan bir eylem.” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili peş peşe tepki gelirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, derginin bahse konu sayısının toplatılmasına karar verildi. Peki, Leman Dergisi’ne neden soruşturma açıldı, kapandı mı? Leman Dergisi toplatıldı mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

The Hu, 16 Temmuz’da İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak

The Hu, 16 Temmuz’da İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak

YKS soru kitapçıklarına yüksek güvenlikli nakil

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenecek 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ait soru kitapçıkları ve sınav evrakının, yüksek güvenlik önlemleriyle 81 il ve KKTC’deki 250 sınav merkezine sevkiyatına başlandı.

SON DEPREMLER AFAD VE KANDİLLİ 19 HAZİRAN – CANLI || Datça’da sabah korkutan deprem! Deprem mi oldu? Son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu?

Son depremler listesi 19 Haziran 2025 AFAD ve Kandilli tablosu deprem kuşağında yer alan ülkemizde hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Bu bağlamda özellikle “Son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?” sorusunun cevabı sıkça sorgulanıyor. Hemen belirtelim ki son olarak Muğla Datça açıklarında saat 05.38’de 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 19 Haziran listesi…