Mahsur kalan kaçak madenciler birbirlerini yemişler!

Buffelsfontein Altın Madeni’nde Mahsur Kalan Kaçak Madencilerin Şok Edici Hikayesi

Geçtiğimiz hafta, Johannesburg’un 150 kilometre uzağındaki eski Buffelsfontein Altın Madeni’nden kurtarılan 324 kişiyle birlikte, yasa dışı madencilerle polis arasındaki gerginlik sona erdi. Ancak, madende yaşanan insanlık dışı koşullar ve yamyamlık hikayeleri gün yüzüne çıktı…

78 kişinin hayatını kaybettiği kaçak madenciler, aylarca yiyecek olmadan ve çok az miktarda su ile yaklaşık 1.5 km derinlikte mahsur kaldı. Yaşadıkları açlık ve susuzluk karşısında hayatta kalamayan bu insanlar için zorlu bir mücadele olduğu ortaya çıktı. Kefaletle serbest bırakılan ve yasa dışı madencilik ile altın bulundurma suçlarıyla karşı karşıya olan zayıf iki madenci, hayatta kalmak için başvurdukları korkunç yöntemleri itiraf etti.

“Tek Çareleri Olduğuna Karar Verdiler”

Kefaletle serbest bırakılan ve suçlamalarla karşı karşıya olan zayıf iki madenci, hayatta kalmak adına meslektaşlarının başvurduğu korkunç yöntemleri anlattı. Bu şok edici olaylar, Güney Afrika’da geniş yankı uyandırdı.

Bir kurtarma operasyonuna katılan bir kişi, madene inip çürüyen cesetleri gördükten sonra et yiyemediğini anlattı. Cesetlerin kötü kokusu ve yaşanan açlığın getirdiği mantıksızlıklar, insanların hayatta kalma mücadelesini vurguladı. Madendeki insanlar, bacak, kol ve kaburga parçalarını yiyerek hayatta kalmaya çalıştılar.

“En Korkunç İhmallerden Biri Oldu”

Şok edici gerçekler, ülkede derin tartışmalara neden oldu. Bazı kesimler, polisin çete üyelerine karşı sıfır tolerans politikası uygulamasını takdir etti. Ancak, sendikalar ve diğer gruplar, devleti yaşananlar sebebiyle suçlayarak, sorumluların hesap vermesi gerektiğini savundu.

7 Kişilik Kafeslere 13 Kişi Sığdırıldı

Bir kişiye göre, yetersiz beslenme sebebiyle 7 kişilik kafeslere 13 kişi sığdırılmıştı. Madendeki insanlar, aşırı kilo kaybı ve susuzluk nedeniyle çaresiz bir durumda kalmıştı. Bu koşullar altında, kurtarma ekipleri insanları bir an önce dışarı çıkarmak zorundaydı; aksi takdirde daha fazla can kaybı yaşanacaktı.

“Dışarı Çıkmak İstemiyorlardı” Yalanı

Bir tanık, polisin insanların kendileriyle çıkmayı reddettiği yalanlarını yalanladı. Gerçekte, insanlar yardım istiyordu ancak durumlarından dolayı hareket edemeyecek duruma gelmişlerdi. Bu durum, olayın daha da trajik boyutlarını ortaya koydu.

Milletvekilinden Sert Eleştiri

Güney Afrikalı bir milletvekili, yaşananlar karşısında polisin ciddi şekilde soruşturulması gerektiğini ve gereken cezaların verilmesi gerektiğini savundu. Polisin kötü şöhretli bir çete liderinin kaçmasına nasıl izin verdiğine ilişkin eleştiriler de gündemde.

Related Posts

Özgür Özel: Son dönem halkla bağını koparmış, artık halkın gözünden de gönlünden de düşmüş bir iktidar var

Özgür Özel: Son dönem halkla bağını koparmış, artık halkın gözünden de gönlünden de düşmüş bir iktidar var

İmamoğlu’nda yangınlarla ilgili dikkat çeken paylaşım

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıkan orman yangınları ile mücadele eden İtfaiye ekiplerine dikkat çektiği bir paylaşım yaptı

Buca’da ormana yakın evler boşaltılıyor

Yangının sürdüğü İzmir Buca’da ormana yakın evler boşaltılıyor.

Silah bırakma süreci başlıyor, Öcalan ne mesaj verecek?

Öcalan’ın mesajının ardından önümüzdeki hafta sonuna doğru Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminde bir bölgede silah bırakma sürecinin ilk adımı atılacak

İran’dan İsrail ekonomisinin kalbine nokta atışı! Minimum harcama maksimum etki

İran, İsrail’in borsa binasını ve kritik altyapılarını hedef alarak ülke ekonomisine darbe vurdu. İsrail’in, özellikle denizcilik sevkıyatları İran füzeleri ile sekteye uğradı. İsrail ekonomosinin savaşı uzun süre kaldıramayacağının farkında olan ABD Başkanı Donald Trump, ateşkesin ardından diplomasi ve ekonomik güç yoluyla İran’ı kontrol altına almayı amaçladı.

MİT Başkanı Kalın Hakkari’de

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hakkari’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.