Sağlık Bakanlığı, sosyal medyada ‘kanser haftası’na ilişkin paylaşımlarını sıklaştırdı: Ancak kanserle mücadele ve aşılamaya bütçe yok!

Kanser hastalarının ulaşımdan konaklamaya, beslenmeden ısınmaya, ilaçlardan sağlık giderlerine kadar karşılamakta zorluk çektiğini ifade eden sağlıkçılar, “Devlet birçok gideri bütçe çerçevesinde tam olarak yerine getirmezken, kanser hastaları da düşük ücret ile geçim sıkıntısı içinde kanser tedavileri ile baş başa bırakılmış terkedilmiş durumda” yorumunu yapıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle “kanserle mücadele” temalı paylaşımlar art arda yapılıyor. Ancak sağlık emekçileri, kanser hastalarına bütçe ayrılmamasına dikkat çekiyor. Eski Sağlı Bakanı Fahrettin Koca’nın “ücretsiz HPV aşısı” sözünün üzerinden 2,5 yıl geçtiğini anımsatan sağlık emekçisi Kubilay Yalçınkaya, “Kanserle mücadeleye ve aşılama hizmetlerine bütçe yok” dedi. Yalçınkaya, “2015’in ilk 2 ayında kamu özel işbirliği projelerine 20 milyar 378 milyon TL harcandı. Aynı dönemde kanserle mücadele faaliyetlerine 6 milyon 854 bin TL, aşılama hizmetlerine ise 1 milyar 377 milyon TL harcandı. Sağlık Bakanlığı 2025 yılı ilk 2 ayında yapmış olduğu toplam 175 milyar giderin yüzde 13’ünü kamu-özel işbirliği projelerine harcadı” ifadelerini kullandı.

‘TERKEDİLMİŞ DURUMDALAR!’

Özellikle 60 yaş üzeri emekli kanser hastalarının destekleyici tedavi maliyetlerinin karşılanmadığını belirten Yalçınkaya, “Kanser hastaları; ulaşımdan il dışı tedavilerde konaklamaya, beslenmeden ısınmaya, ilaçlardan sağlık giderlerine kadar karşılamakta zorluk çekiyor. Devlet birçok gideri bütçe çerçevesinde tam olarak yerine getirmezken, kanser hastaları da düşük ücret ile geçim sıkıntısı içinde kanser tedavileri ile baş başa bırakılmış, terk edilmiş durumda” dedi.

Related Posts

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Adet kanamalarınız uzun sürüyorsa dikkat: Hastalığın ilk işareti olabilir

Adet kanamalarınız normalden uzun sürüyorsa bu durumu hafife almayın. Kadınların yüzde 10 ila 24’ünü etkileyen rahim polipleri, Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı, sorunun çoğu zaman adet düzensizliği, ara kanama ve özellikle yoğun adet kanamalarıyla kendini gösterebileceğine işaret etti.

Marketlerde satılan 2 kıyma markasında bakteri tespit edildi: Acil geri toplatılıyor

Fransa’da marketlerde satılan ünlü iki kıyma markasının içinde Salmonella tespit edildi. Bunun üzerine geri yetkililer ürünlerin acil iadesin istedi.

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Hekime ‘Hasta gelmedi’ cezası: Hasta yoksa, maaş kesintisi var

Yurttaşların 6 ayda bir Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) başvurmaması nedeniyle aile hekimlerinin maaşlarında kesinti yapılmasına tepki gösteren Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan “Sağlık hizmeti almak üzere ASM’lere başvuru yapmayan vatandaşlar nedeniyle hekimin maaşının kesildiği başka bir ülke yoktur” açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan KKKA ve HPV aşısı müjdesi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “HPV (Human Papilloma Virüs) aşısını, 2025 sonu itibarıyla insanlarımıza ücretsiz, özellikle 13 yaşındaki çocuklarımıza ulaştıracağız.” dedi.